تفاوت لوله درزدار و بدون درز چیست ؟

تفاوت لوله درزدار و بدون درز چیست ؟

با انواع لوله درزدار و لوله بدون درز آشنا هستید؟ مشخصات و ویژگی هر یک را می‌دانید؟ لوله درزدار و بدون درز از جمله انواع لوله‌های فولادی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دو لوله از نظر شکل ظاهری، روش ساخت، کاربرد، جنس و… با یکدیگر متفاوت بوده و هر کدام دارای مشخصات و ویژگی‌های خاص خود هستند. همچنین لوله درزدار و بدون درز انواع مختلفی دارد. بنابراین بهتر است با تفاوت لوله درزدار و بدون درز آشنا باشید تا در هنگام خرید لوله‌ای متناسب با کار خود خریداری کنید. در ادامه در مورد انواع لوله درزدار و بدون درز ، مقایسه لوله درزدار و بدون درز و کاربرد هر یک صحبت می‌کنیم.

لوله درزدار چیست ؟

اولین سوالی که مطرح می‌شود این است که لوله درزدار چیست ؟ لوله درزدار به لوله‌ای گفته می‌شود که از ورق فولادی تولید می‌گردد. برای تولید این لوله ابتدا ورق فولادی را برش می‌دهند و پس از عبور از نورد آن را به شکل استوانه در می‌آورند. در این بخش درزی روی آن ایجاد می‌شود که در مرحله بعد این درز جوش داده می‌شود. در اصطلاح به این روش تولید، نورد گفته می‌شود. نحوه جوشکاری لوله درزدار با توجه به ضخامت لوله، نوع آن و فرآیند تولید متفاوت است. اما به طور کلی جوشکاری لوله درزدار در سه روش جوشکاری القایی با فرکانس بالا، جوشکاری مقاومتی و لیزر انجام می‌شود.

لوله بدون درز چیست ؟

لوله بدون درز چیست ؟

لوله‌های بدون درز به لوله‌هایی گفته می‌شود که در فرآیند تولید نیازی به جوشکاری ندارد. این لوله‌ها از شمش فولادی تولید می‌شوند. برای تولید لوله‌های بدون درز، در ابتدا شمش‌های فولادی توسط سنبه سوراخ می‌شوند. در این بخش ضخامت مورد نظر تعیین می‌شود. این مرحله تا جایی تکرار می‌شود تا طول لوله به اندازه مورد نظر برسد. این لوله‌ها از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. قطر لوله بدون درز معمولا کم است. در صورت نیاز مشتری با قطرهای بالاتر تولید می‌شود که در نهایت هزینه آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

مزایای لوله درزدار و بدون درز

در این بخش قصد داریم به بیان برخی از مزایای لوله بدون درز و درزدار بپردازیم. این دو لوله از جهاتی با یکدیگر متفاوت هستند. در این بخش برخی از مزایای هر یک را بیان کرده و سپس به مقایسه لوله درزدار و بدون درز می‌پردازیم.

  • استفاده از لوله درزدار بسیار مقرون به صرفه است و این لوله از قیمت کمی برخوردار است.
  • در صورتی که لوله درزدار با قیمت پایین خریداری کنید، در صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیز تاثیر زیادی دارد.
  • در مقابل لوله‌های بدون درز فاقد هر گونه جوش و درز بوده و در نتیجه سطحی یکنواخت دارند.
  • لوله‌های بدون درز دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی هستند.
  • استفاده از لوله بدون درز سبب می‌شود این لوله در برابر فشار مقاومت بالایی داشته باشد.

کاربرد لوله درزدار چیست ؟

کاربرد لوله درزدار در خصوص مصارف صنعتی است. لوله‌های درزدار با توجه به کاربرد در سایز و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. در این بخش کاربرد لوله درزدار را به اختصار بیان کردیم.

  • از لوله درزدار در ساخت سازه‌های فلزی استفاده می‌شود.
  • این لوله‌ها همچنین در لوله کشی آب و سیالات مختلف نیز استفاده می‌شود. در واقع در برخی مواقع حکم لوله آبرسانی را ایفا می‌کند.
  • در اتومبیل‌سازی و کشتی‌سازی نیز به طور گسترده از این لوله استفاده می‌شود.
  • در قفسه سازی و ساخت انواع ظروف بزرگ از آن استفاده می‌شود.
  • در برخی مواقع برای سیستم‌های گرمایشی و بخاری نیز به جای لوله گازرسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد لوله بدون درز چیست ؟

تفاوت لوله درزدار و بدون درز  چیست ؟

از آنجایی که لوله بدون درز دارای مقاومت بالایی است بنابراین کاربرد لوله بدون درز در صنایع مختلف بیشتر است. از لوله بدون درز به دلیل سطح صاف و یکنواخت و مقاومت بالایی که دارد در صنایع مختلف استفاده می‌شود. یکی از اصلی‌ترین کاربرد لوله بدون درز نیز استفاده از آن در صنایع ماشین‌های صنعتی است.

تفاوت لوله درزدار و بدون درز

همانطور که گفته شد در مقایسه لوله درزدار و بدون درز ، معیارهایی وجود دارد. به طور کلی این دو لوله از نظر شکل ظاهری، جنس، روش تولید و… با یکدیگر متفاوت است. در ادامه در مورد تفاوت لوله درزدار و بدون درز صحبت می‌کنیم.

  • روش ساخت و تجهیزاتی که در ساخت لوله مانیسمان درزدار و بدون درز استفاده می‌شود سبب شده است تا از جهت قیمت با یکدیگر متفاوت باشند. معمولا قیمت لوله بدون درز به جهت ساختار آن از قیمت لوله درزدار بیشتر است.
  • در تولید لوله‌های درزدار از شمش فولادی استفاده می‌شود که پس از حرارت و کشش به لوله درزدار تبدیل می‌شود. در تولید لوله‌های بدون درز از روش جوش استفاده نمی‌شود. بنابراین از جمله تفاوت لوله بدون درز و درزدار مربوط به روش تولید آنهاست.
  • از طرفی کیفیت مواد اولیه لوله‌های بدون درز، از لوله‌های درزدار بیشتر است. این مسئله نیز بر روی کیفیت و قیمت خرید لوله تاثیر گذار است.
  • لوله‌های درزدار را می‌توان در اندازه و ابعاد دلخواه تولید کرد. اما این مسئله در مورد لوله‌های بدون درز صدق نمی‌کند. لوله‌های بدون درز تنها تا قطر ۲۰ میلی متری تولید می‌شوند. به طور کلی برای تولید لوله‌های بدون درز در اندازه‌های مختلف هزینه زیادی نیاز است این در صورتیست که تولید لوله‌های درزدار محدودیت خاصی نداشته و در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود.

کلام آخر

در مطالب فوق به مقایسه لوله درزدار و بدون درز پرداختیم همچنین کاربرد هر یک را بیان کردیم. به طور کلی لوله‌های بدون درز در مقایسه با لوله‌های درزدار عملکرد بهتری داشته و ظاهر یکنواخت و صافی دارند. به منظور خرید انواع لوله مانیسمان، گالوانیزه، صنعتی، مبلی، انواع ورق و پروفیل، نبشی، میلگرد و.. از آهن ۱۱۸ با شماره ۰۲۱۵۴۴۷۳ تماس بگیرید. همچنین می‌توانید به صورت اینترنتی و با مراجعه به صفحه محصول مربوطه خرید خود را ثبت کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
admin
ارسال دیدگاه