لوله مانیسمان چیست ؛کاربرد و انواع آن

لوله مانیسمان چیست ؛کاربرد و انواع آن

 

از جمله پرکاربردترین لوله‌های موجود در بازار، لوله مانیسمان است. این لوله دارای کاربردهای زیادی بوده و از آن در صنعت، به منظور ذخیره و انتقال سیالات استفاده می‌شود. از این رو می‌توان گفت این لوله‌ها در صنعت در بخش‌هایی که فشار بالایی وجود دارد کاربرد زیادی دارد. به طور مثال در صنایع پالایشگاهی، هیدروکربنی، انتقال نفت و گاز، سیلندرهای هیدرولیک و… از این لوله استفاده می‌گردد. لوله مانیسمان نوعی لوله بدون درز است. بنابراین به منظور جبران کاهش کیفیت لوله‌های درزدار از لوله بدون درز یا مانیسمان استفاده می‌گردد. اما به طور کلی لوله مانیسمان چیست در ادامه در مورد انواع لوله مانیسمان، روش تولید و کاربرد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

لوله مانیسمان چیست ؟

در پاسخ به سوال لوله مانیسمان چیست می‌توان گفت این لوله نوعی لوله بدون درز است. نحوه تولید لوله مانیسمان به صورتیست که بدنه‌ای یکدست و بدون درز دارد. همچنین روی این لوله هیچ نوع جوشکاری صورت نمی‌گیرد. همچنین ساختار اصلی لوله مانیسمان یا لوله بدون درز فولاد ساده کم کربن است. اما به بخش داخلی و خارجی این لوله موادی افزوده می‌شود که آن را در برابر زنگ زدن مقاوم می‌کند.

انواع لوله مانیسمان به دلیل ظاهر یکدست و بدون درزی که دارند نسبت به سایر لوله‌ها دارای استحکام و مقاومت بیشتری هستند. البته ناگفته نماند قیمت لوله مانیسمان یا بدون درز نسبت به سایر لوله‌ها بیشتر است.

انواع لوله مانیسمان

پس از پاسخ به سوال لوله مانیسمان چیست ، انواع لوله مانیسمان را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • رده ۲۰: یکی از انواع لوله مانیسمان ، این نوع است. این لوله ضخامتی در حدود ۲ تا ۶ میلی‌متر دارد. سایز آن نیز یک تا ۱۲ اینچ است. وزن این لوله نیز ۳۰۰ کیلوگرم است.
  • رده ۴۰: سایز این لوله ۱ تا ۱۲ اینچ بوده و ضخامت آن در حدود ۲ تا ۱۰ میلی‌متر است. وزن این مدل تا ۵۰۰ کیلوگرم نیز می‌رسد.
  • رده ۶۰: در میان انواع لوله مانیسمان ، این مدل بدون درز نیست. قطر این لوله معمولا بین ۸ تا ۲۴ اینچ است. همچنین ضخامت آن متفاوت است.
  • رده ۸۰: ضخامت این مدل در حدود ۳ تا ۹ میلی‌متر بوده و وزن آن ۹ تا ۱۵۰ کیلوگرم است.
  • رده ۱۲۰: این نوع از لوله دارای ضخامتی زیاد است. از این رو وزن آن تا ۷۰۰ کیلوگرم نیز می‌رسد. ابعاد آن با توجه به درخواست مشتری تعیین می‌گردد.
  • رده ۱۶۰: بالاترین رده لوله مانیسمان این مدل است. وزن این لوله در مقایسه با انواع لوله دیگر بسیار زیاد است. کاربرد این لوله در صنایع مختلف متفاوت است.

لوله مانیسمان چیست ؛کاربرد و انواع آن

روش تولید لوله مانیسمان چگونه است؟

مانیسمان، صنعت‌گر آلمانی در سال‌های پایانی قرن نوزدهم، لوله مانیسمان یا بدون درز را به روش خود تولید نمود. البته این روش زیرمجموعه‌ای از روش‌های تولید لوله بدون درز است. در روش تولید این لوله، از دو غلتک نورد و یک ماندرل سوراخکاری استفاده می‌شود.

 با اسنفاده از آن‌ها بیلت‌های استوانه‌ای به پوسته‌های توخالی استوانه تبدیل می‌شود. از آن زمان تاکنون، این روش دچار تغییراتی نیز شده است اما به طور کلی مراحل تولید لوله مانیسمان به شرح زیر است:

  • سُنبه‌کاری چرخشی
  • ریخته‌گری به وسیله نیروی گریز از مرکز
  • ریخته‌‎گری پاششی

مرحله اول روش تولید لوله مانیسمان

لوله‌های بدون درز یا مانیسمان از دو ماده اولیه شمش فولادی و مقاطع چهارگوش فولادی ساخته می‌شود. در مرحله اول این مواد وارد کارخانه می‌شوند. پس از تعیین میزان ضخامت و سایر ویژگی‌ها، استاندارد دلخواه انتخاب می‌شود.

مرحله دوم روش تولید لوله مانیسمان

این مرحله شامل برش و گرمادهی شمش است. شمش وارد خط تولید شده و در سایزهای مخصوص برش می‌خورد. فرآیند گرم کردن شمش از طریق کوره‌های قوسی انجام می‌شود. شمش‌ها تا جایی که نرم شوند حرارت می‌بینند. در این مرحله از سُنبه‌کاری چرخشی استفاده می‌شود. این مرحله به منظور شکل‌دهی به شمش‌ها انجام می‌گیرد.

مرحله سوم روش تولید لوله مانیسمان

پس از سُنبه‌کاری، سر و ته شمش تنظیم شده و تاب‌گیری می‌شود. در این مرحله شمش شکل لوله به خود می‌گیرد. البته با توجه به سفارش مشتری، سایز‌های مختلفی برای لوله تعریف می‌شود.

مرحله نهایی روش تولید لوله مانیسمان

در مرحله آخر لوله‌هایی که تولید شده‌اند وارد مرحله بازرسی می‌شوند. در این مرحله ضایعات از لوله خارج می‌شوند. همچنین لوله‌ها از نظر سایز، ابعاد و کیفیت دسته‌بندی می‌شود.

کاربرد لوله مانیسمان چیست ؟

لوله مانیسمان چیست ؛کاربرد و انواع آن

به طور کلی می‌توان گفت لوله‌های بدون درز یا لوله مانیسمان نسبت به لوله‌های درزدار مقاومت بیشری دارند. همچنین این لوله‌ها در مقایسه با سایر لوله‌ها در برابر عوامل بیرونی و نیروهای خارجی بسیار مستحکم هستند. کاربرد لوله مانیسمان در صنایعی که نحوه اتصال آن‌ها دشوار است بیشتر است. اما به طور کلی از آنجایی که مقاومت بسیار بالایی دارند کاربرد زیادی نیز دارند. برخی از کاربرد لوله مانیسمان به شرح زیر است:

  • از لوله مانیسمان در خط‌های استخراج و انتقال نفت و گاز، صنایع پالایشگاهی و شرکت‌های پتروشیمی استفاده می‌شود.
  • استفاده از این لوله‌ها در مبدل‌های حرارتی و گرمایی نیز پیداست.
  • کاربرد دیگر این لوله عایق کردن کابل‌های فشار قوی برق و سایر نیروگاه‌های تولید انرژی است.
  • از دیگر موارد استفاده آبرسانی صنعتی یا امور کشاورزی است.
  • در صنایع دریایی نیز برای کشتی سازی کاربرد دارد.

کلام آخر

در مطالب فوق در مورد انواع لوله مانیسمان و کاربرد آنها به طور کامل صحبت کردیم. آهن۱۱۸ ، معتبرترین مرکز تولید انواع محصولات آهنی، لوله، پروفیل، تیرآهن، میلگرد، ورق و…. است. به منظور خرید عمده محصولات آهنی و انواع لوله مانیسمان با قیمتی مناسب است. چنانچه قصد خرید لوله مانیسمان با قیمت روز را دارید، با شماره ۰۲۱۵۴۴۷۳ تماس حاصل نمایید. در اینصورت ضمن دریافت مشاوره رایگان، می‌توانید سفارش خود را نیز ثبت نمایید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
admin
ارسال دیدگاه