ورق استیل، یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف خودروسازی، لوازم خانگی و…است. این ورقها به انواع مختلفی تقسیم میشوند و هر یک ویژگی و کاربردهای خاص خود را دارد. ویژگی ورق استیل با توجه به نحوه تولید آن و همچنین آلیاژی که برای تولید به کار میرود متفاوت است. اما به طور کلی انواع ورق استیل به دو دسته تقسیم میشود که شامل ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر است. به منظور خرید ورق استیل بگیر و نگیر، لازم است ابتدا با ویژگی و تفاوت آنها با یکدیگر آشنا شوید. در ادامه قصد داریم در مورد ورق استیل بگیر و نگیر و کاربرد آنها صحبت کنیم.
ورق استیل بگیر چیست ؟
در ابتدا قصد داریم در مورد ورق استیل بگیر صحبت کنیم. این ورق دارای ویژگی و کاربردهای متنوعی است. مهمترین عناصر موجود در آلیاژی که برای ساخت ورق استیل استفاده میشود شامل : آهن، کربن، نیکل و کروم است. در پاسخ به سوال ورق استیل بگیر چیست باید بگوییم این ورق از جمله مقاطع فولادی است.
یکی از ویژگیهای اصلی ورق استیل بگیر، مقاومت آن در برابر فرسودگی و زنگزدگی است. تفاوت اصلی ورق استیل بگیر و نگیر نیز در میزان عنصر کروم است. این عنصر سبب میشود تا این ورقها خاصیت مغناطیسی داشته باشند. در صورتی که این ورق در برابر آهنربا قرار گیرد جذب آن میشود.
انواع ورق استیل بگیر
حال که با ورق استیل بگیر آشنا شدید، بهتر است با انواع ورق استیل بگیر نیز آشنا شوید. این ورق به سه دسته کلی تقسیم میشود که شامل ۴۱۰، ۴۲۰ و ۴۳۰ است. هر کدام از آنها دارای ویژگیهای متفاوتی هستند. در ادامه به طور مختصر به بررسی هر یک پرداختهایم:
ورق استیل ۴۱۰
ورق استیل ۴۱۰ در میان انواع ورق استیل بگیر، دارای سختی زیادی است. این ورق در برابر گرما و خوردگی در اثر گازهای گرم، بخار، مواد غذایی، اسیدهای خفیف، مواد قلیایی و هوای خنک مقاومت بالایی دارد. این ورق توانایی این را دارد که تا دمای ۶۵۰ درجه سانتی گراد از خود مقاومت نشان دهد. لازم به ذکر است بعد از عبور از دمای ۴۰۰ درجه سانتی گراد، خواص مکانیکی آن دچار تغییر میشود.
ورق استیل ۴۲۰
این ورق دارای کربن بسیار است. ورق استیل ۴۲۰ باید دارای ۱۲ درصد عنصر کروم باشد. مراحل سخت شدن این ورق تحت عملیات حرارتی صورت میگیرد. از این رو دارای مقاومتی بسیار زیاد در برابر حرارت و خوردگی است.
ورق استیل ۴۳۰
در صورتی که قصد خرید ورق استیل ضد زنگ را دارید، ورق استیل ۴۳۰ گزینه خوبی برای شماست. مقدار کروم این ورق بسیار زیاد است. از این رو در برابر خوردگی نیز مقاومت زیادی دارد. این ورق نوعی استیل فریتی است. از این رو دارای خواص مکانیکی بالایی است. همچنین در برابر خوردگی ناشی از اسید نیتریک و سایر اسیدهای آلی دیگر، مقاومت زیادی دارد.
از جمله دیگر ویژگیهای این ورق میتوان به خاصیت شکل پذیری بالای آن اشاره نمود. این ویژگیها سبب میشود تا این ورق کاربرد زیادی داشته باشد. ورق استیل ۴۳۰ در برابر حرارت بالا نیز مقاوم است. به طوری که تا دمای ۸۷۰ درجه سانتی گراد، توانایی دارد. در برابر اکسیداسیون تا دمای ۸۱۵ درجه مقاومت دارد.
ورق استیل نگیر چیست ؟
حال که با ورق استیل بگیر آشنا شدیم، بهتر است با ویژگیهای ورق استیل نگیر نیز آشنا شویم. از طریق آشنایی با این ورق به خوبی میتوانیم تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر را دریابیم. در پاسخ به ورق استیل نگیر چیست باید بگوییم این ورق حاوی درصد کروم پایینتری است. بنابراین اصلیترین تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر در میزان کروم آنهاست.
در این ورق فلز نیکل بیشتر است. از این رو این ورق دارای خاصیت آهنربایی نیست. همین خاصیت مغناطیسی است که تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر را تعیین میکند. بهتر است بدانید قیمت ورق استیل بگیر و نگیر در بازار نیز توسط همین مسئله تعیین میشود.
انواع ورق استیل نگیر
انواع ورق استیل نگیر به ۶ دسته کلی تقسیم میشود که شامل موارد زیر است:
- ورق استیل ۳۰۴ و ۳۰۴ (L )
- ورق استیل ۳۰۹S
- ورق استیل ۳۱۰S
- ورق استیل ۳۱۶ و ۳۱۶ (L)
- ورق استیل ۳۲۱
- ورق استیل ۴۸۴۱
کاربرد ورق استیل بگیر و نگیر چیست ؟
کاربرد ورق استیل بگیر و نگیر بر اساس ویژگیهایی که دارند تعیین میشود. از ورق استیل بگیر در خودروسازی، ساخت تجهیزات، لوازم آشپزخانه، ساخت قاشق و چنگال، واشر کششی، اتصال دهندهها، آستر دودکش و حلقههای اجاق گاز، ساخت تیغههای برشی، دریچههای سوزنی، پمپ و شیر آلات، توربینهای گازی، بولت و پیچ، ساخت دکلهای نفتی و… استفاده میشود.
در مقابل از ورق استیل نگیر در سیستمهای آبی، ساخت سینک، لوازم آشپزخانه، ساخت وان و… استفاده میشود. این کاربرد به دلیل مقاومت بالای این ورق در برابر زنگزدگی است. تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر نیز در اینجا مشخص میشود.
تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر
در مطالب فوق برخی از تفاوتهای ورق استیل بگیر و نگیر مطرح شد. اما در این بخش به بیان دو تفاوت اصلی این دو ورق میپردازیم.
مقاومت در برابر زنگ زدگی
یکی از اصلیترین تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی است. حضور کروم در آلیاژ استیل، سبب کاهش خوردگی و مقاومت در برابر زنگ زدگی میشود. در مقابل حضور نیکل در ورق سبب افزایش استقامت آن میشود. از این رو ورق استیل نگیر به دلیل حضور این عنصر در ساختار خود، دارای مقاومت بیشتری است.
تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر از نظر اشتعال
ورقهای استیل نگیر جزو ورقهای آستنیتی محسوب میشوند. از این رو در برابر اکسیداسیون، حرارت و دمای بالا بسیار مقاوم هستند. به این ورق ها، ورق نسوز نیز گفته میشود. این ورق معمولا تا دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد مقاومت دارد.
خرید ورق استیل بگیر و نگیر
در مطالب فوق به طور کامل در مورد ورق استیل بگیر و نگیر، تفاوت و ویژگیهای هر یک صحبت کردیم. به منظور خرید ورق استیل بگیر و نگیر با قیمتی مناسب، مجموعه آهن ۱۱۸ در خدمت شماست. به منظور خرید انواع ورق ، انواع تیرآهن، میلگرد، لوله، پروفیل، نبشی، ناودانی و… با شماره ۰۲۱۳۷۹۲۴ تماس حاصل نموده و علاوه بر دریافت مشاوره رایگان، سفارش خود را ثبت نمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.