تفاوت میلگرد ساده و آجدار ؛ مقایسه مشخصات آنها

تفاوت میلگرد ساده و آجدار ؛ مقایسه مشخصات آنها

میلگرد از جمله مقاطع فولادی پرکاربرد در صنعت ساخت‌و‌ساز است. میلگردها به دو دسته تقسیم می‌شوند که شامل میلگرد ساده و میلگرد آجدار هستند. هر یک از این میلگردها دارای کاربرد و ویژگی‌های خاص خود هستند. کاربرد آن‌ها با توجه به ساختاری که دارند مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای خرید انواع میلگرد لازم است با ویژگی آن‌ها آشنا باشید. تفاوت میلگرد ساده و آجدار در چیست ؟ در این بخش قصد داریم به مقایسه میلگرد ساده و آجدار بپردازیم. همچنین مشخصات میلگرد ساده و مشخصات میلگرد آجدار را بیان خواهیم کرد.

میلگرد ساده چیست ؟

میلگرد ساده همانطور که از نامش پیداست، دارای سطحی ساده و صاف و بدون آج یا هر نوع برآمدگی است. از میلگرد ساده هم برای کارهای صنعتی استفاده می‌شود و هم از آن در ساختمان‌سازی استفاده می‌کنند. کار اصلی میلگرد، ایجاد استحکام در سازه است. یعنی به مقاومت بتن در سازه کمک می‌کند. لازم به ذکر است از میلگرد ساده در ساختمان‌سازی بیشتر استفاده می‌شود.

 به طور کلی در ساخت بنا، ستون‌های بتنی، زیرسازی و مقاوم‌سازی ساختمان از این میلگرد استفاده می‌شود. مشخصات میلگرد ساده سبب شده است تا از آن به منظور جبران مقاومت کششی بتن در برابر زمین لرزه استفاده شود. البته این میلگرد در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد. مشخصات میلگرد ساده سبب می‌شود تا از آن در جوشکاری و آهنگری نیز استفاده گردد. طول استاندارد میلگرد ساده ۶ تا ۱۲ متر است. این مقطع فولادی در قطرهایی بین ۶ تا ۲۰۰ میلی‌متر تولید می‌شود.

میلگرد آجدار چیست ؟

تفاوت میلگرد ساده و آجدار ؛ مقایسه مشخصات آنها

از مشخصات میلگرد آجدار این است که سطح میلگرد دارای برآمدگی هایی به اسم آج است. این برآمدگی‌ها حالتی مارپیچ و یکنواخت و گاها دوکی شکل دارند. میلگردهای آجدار از نظر درصد کربن، سختی و قابلیت خم پذیری با یکدیگر متفاوت هستند. میلگرد A2،A3 و A4 از انواع میلگردهای آجدار هستند. از میلگرد آجدار به طور گسترده تری در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود.

 تا این قسمت نتیجه گرفتیم که اصلی ترین تفاوت میلگرد ساده و آجدار شکل ظاهری و کاربرد آنهاست. مشخصات میلگرد ساده سبب شده است تا از آن برای ساخت خاموت، سنجاقی، رکابی، عصایی و زیگزاگ نیز استفاده گردد. محصولات نامبرده به منظور مسلح کردن بتن استفاده می‌شود.

تفاوت میلگرد ساده و آجدار چیست ؟

حال که با میلگرد ساده و آجدار و مشخصات هر یک آشنا شدید، در این قسمت تفاوت میلگرد ساده و آجدار را به طور کامل بیان می‌کنیم. با مقایسه میلگرد ساده و آجدار به راحتی می‌توانید با توجه به کار خود میلگرد مورد نظر را خریداری نمایید. تفاوت میلگرد ساده و آجدار بیشتر مربوط به سایز، جنس و کاربرد آنهاست.

تفاوت میلگرد ساده و آجدار از نظر سایز

سایز و وزن میلگردها با یکدیگر متفاوت است. اما به طور کلی میلگردها مطابق با استاندارهای جهانی تولید شده و وارد بازار می‌شوند. دسته‌بندی میلگردهای ساده و آجدار از نظر سایز طبق موارد زیر است:

  • انواع میلگردهای آجدار در دو نوع شاخه و کلاف آجدار تولید می‌شوند. سایز آن‌ها نیز از ۵٫۵ تا ۴۰ میلی‌متر است.
  • انواع میلگردهای ساده در دو نوع شاخه و کلاف ساده در سایز‌های ۵٫۵ تا ۲۰ میلی‌متر ساخته می‌شوند و برای کارهای صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت میلگرد ساده و آجدار از نظر مواد تشکیل دهنده

ساختار و مواد تشکیل دهنده میلگرد ساده با میلگرد آجدار یکسان نیست. مواد تشکیل دهنده این میلگردها سبب شده است تا هر یک دارای مقاومت و استحکام کششی متفاوتی باشند. طول عمر آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. انواع جنس میلگردها در بازار شامل موارد زیر است:

  • میلگرد اروپایی
  • میلگرد فولاد کربن
  • میلگرد روکش اپوکسی
  • میلگرد گالوانیزه
  • میلگرد ضد زنگ
  • میلگرد فایبرگلاس

تفاوت میلگرد ساده و آجدار از نظر روش تولید

تفاوت میلگرد ساده و آجدار ؛ مقایسه مشخصات آنها

تولید میلگرد به دو روش زیر صورت می‌گیرد:

تولید آلیاژی (آنالیز شیمیایی)

در این روش فروآلیاژ‌ها به فولاد اضافه می‌شوند و شمش‌های فولادی توسط فرآیند نورد ساخته می‌شوند. در نهایت میلگردها در فضای آزاد قرار می‌گیرند تا خنک شوند. میلگردهایی که با این روش تولید می‌شوند به طور کلی دارای خواص مکانیکی و مشخصات شیمیایی یکسانی هستند. این میلگردها معمولا در برابر فشار و زلزله دارای مقاومت بالایی هستند.

تولید حرارتی (ترمکس)

میلگردهایی که با این روش ساخته می‌شوند معمولا دارای آنالیز شیمیایی پایین تری هستند. برای تولید میلگرد با استفاده از این روش به صورت استاندارد، دمای میلگردها را با عبور از داخل لوله‌های آب خنک می‌کنند. این میلگردها دارای مقاومت کمتری در برابر فشار و زلزله هستند. همچنین میلگردهایی تولید شده با این روش از قیمت پایین‌تری هم برخوردارند.

تفاوت میلگرد ساده و آجدار از نظر خواص مکانیکی

میلگردها از نظر خواص مکانیکی در هر کشوری دارای استاندارهای متفاوتی هستند. میلگردهای تولید شده در ایران طبق استانداردهای زیر به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

میلگرد A1

میلگرد A1 همان میلگرد ساده است. این میلگرد بدون آج است و به آن میلگرد گرم نیز گفته می‌شود. این میلگرد به عنوان میلگردهای داکتیل شناخته می‌شود و فرآیند جوشکاری و تغییر شکل روی آن صورت می‌گیرد.

میلگرد A2

این میلگرد از نوع آجدار است و به دو صورت یکنواخت و دوکی تولید می‌شود. از این میلگرد معمولا برای خاموت‌زنی ساختمان‌سازی و مش‌بندی استفاده می‌شود. این میلگرد نیز از خواص جوشکاری برخوردار است اما توصیه می‌شود این کار را نکنید.

میلگرد A3

به این میلگرد، میلگرد خشک یا سخت گفته می‌شود. شکل ظاهری آن به صورت میلگرد آجدار جناقی است. از این میلگرد نیز برای ساختمان سازی و یا عملیات جوشکاری استفاده می‌شود.

میلگرد A4

میلگرد A4 نوعی از میلگرد آجدار مرکب است. معمولا از این میلگرد نسبت به گروه‌های دیگر کمتر استفاده می‌شود.

کلام آخر

با مطالعه مطالب فوق می‌توانید به طور کامل با مشخصات هر میلگرد و مقایسه میلگرد ساده و آجدار آشنا شوید. برای خرید انواع میلگرد ساده و آجدار، کلاف ساده و کلاف آجدار، انواع پروفیل قوطی و مقطع باز، انواع لوله، انواع ورق و… با ما در آهن ۱۱۸ همراه باشید. برای دریافت مشاوره رایگان و ثبت خرید به صورت تلفنی نیز با شماره ۰۲۱۵۴۴۷۳ تماس حاصل نمایید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
admin
ارسال دیدگاه