میلگرد ها محصولاتی هستند که بیشتر در پروژههای صنعتی و به خصوص ساختمانی کاربرد دارند و وظیفه آنها، غالبا ایجاد تکیه گاه و افزایش مقاومت در بتن و در نهایت افزایش استحکام سازه میباشد. میلگرد آجدار دقیقا همان محصولی است که برای مسلح کردن بتن مورد استفاده قرار میگیرد که انواع مختلفی دارد و در گرید ها و استاندارد های مختلفی تولید می شود. این محصول در سه دسته استاندارد A2 ، A3 ، A4 در بازار به فروش می رسد که در ادامه این مقاله به جزئیات و مشخصات هر کدام از این میلگرد های اجدار پرداخته می شود. پس اگر می خواهید به پاسخ سوال میلگرد آجدار چیست و کاربرد آن دست یابید و با انواع این محصول آشنا شوید، در ادامه این مطلب مارا همراهی نمایید.
میلگرد آجدار چیست ؟
میلگرد آجدار ، انواعی از میلگرد های پر کاربرد در صنعت می باشد که سطح مقطع آن دارای برآمدگی و فرورفتگی هایی می باشد که به آن ها آج گفته می شود. میلگرد های آجدار مقاطعی هستند با سطح مقطع دایره ای شکل و توپر که از پرکاربرد ترین مقطع فولادی در عرصه ساختمان سازی می باشند.
آجدار کردن میلگرد به منظور چسبندگی بهتر میان بتن و فولاد تقویتی صورت میگیرد. و این ویژگی سبب می شود این نوع میلگرد ها در موارد بسیاری مورد استفاده قرار گیرند و کاربرد های گسترده ای در صنعت ساختمان سازی داشته باشند.
طرح آج روی آرماتور های آجدار مشخصات معینی ندارد، اما فضای میان برآمدگیها و ارتفاع آجها باید مطابق استانداردهای مربوط باشد. برخی از میلگرد های آجدار طی فرایند تولید به صورت پیش فرض بر روی سطح خود دارای آج هستند و برخی دیگر بعد از عبور از بین قالب زن ، دارای آج می شوند. و برخی از میلگرد های اجدار هستند که مانند میلگرد ساده از فرآیندی عبور می کنند که لایه ای سیم بهدور آن ها پیچیده شده و به میلگرد اجدار فولادی بدل می شوند.
آجهای ساخته شده روی بدنهی آرماتور های فولادی اغلب با ایجاد سطح اصطکاک کافی، امکان چسبندگی فولاد و بتن را فراهم میکنند، اما همچنان این احتمال وجود دارد که با اعمال نیرویی که به اندازهی کافی قوی باشد، از جای خود خارج شوند.
آج میلگرد های آجدار به صورت به شکل های یکنواخت یا مارپیچ، دوکی شکل و یا مرکب بر روی این محصول شکل داده می شود.
انواع میلگرد آجدار
استاندارد و نحوه نام گذاری این نوع میلگرد در کشور های مختلف متفاوت می باشد، حتی در کشور ایران نیز تنوع این محصول و کارخانجات تولیدی سبب ایجاد انواع گرید های مختلف و حتی نام گذاری های متفاوت شده است. که شامل موارد زیر می باشد :
· میلگرد آجدار A2
میلگرد آجدار A2 ، میلگردی است که خواص سختی پذیری بالایی دارد و قابلیت شکل پذیری آن بسیار قابل توجه می باشد. کم بودن کربن در ساختار این میلگرد قابلیت خمپذیری آن را افزایش میدهد. آج های این میلگرد عمدتا به صورت موازی و فنری شکل می بوده و جهت خاموت زنی و مصارف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل ساختاری که میلگرد اجدار A2 دارد می توان از آن در صنعت جوشکاری نیز استفاده کرد، اما توصیه می شود توصیه می شود تنها در صورت اجبار بر روی این محصول جوشکاری انجام گیرد.
تنش جاری این نوع میلگرد ، برابر با ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر نسبی پلاستیکی ( در زمان گسیختگی ) ۱۹ درصد می باشد.
· میلگرد آجدار A3
میلگرد آجدار A3 ، میلگردی ترد و سخت بوده که دارای آج هایی به شکل جناغی و پیچیده می باشد و مناسب ترین نوع میلگرد آجدار در ساختمان سازی می باشد. به عنوان مثال از این محصول در میلگرد های اصلی سازه که شامل میلگرد های طولی و تیر ها و ستون ها می باشد استفاده می شود. لازم به ذکر است که بر خلاف میلگرد اجدار A2 ، جوشکاری بر روی میلگرد A3 ممنوع بوده و به هیچ عنوان توصیه نمی شود. همچنین در کاربردهایی که سازه با تغییر شکل ، از جمله شکل هایی با زوایای تند موجه است، نمی توان از این نوع میلگرد استفاده کرد.
نش جاری میلگرد A3 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد و تنش گسیختگی آن برابر ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. تغییر شکل نسبی پلاستیکی آن ۱۴ درصد می باشد.
· میلگرد آجدار A4
میلگرد A4 ، از جدید ترین استاندارد های میلگرد اجدار می باشد که اج هایی به شکل مرکب دارد. این نوع میلگرد در رده محصولات سخت قرار داشته و استفاده از آن که اخیرا رواج زیادی یافته است، سبب کاهش وزن سازه می گردد. این میلگرد به دلیل استحکام و مقاومت بالا نسبت به سایر گرید های میلگرد اجدار ، از قیمت بالاتری برخوردار می باشد.
حداقل مقاومت کششی میلگرد A4 ، ۶۵۰ مگاپاسکال و حداقل مقاومت تسلیم مجاز ۵۰۰ مگاپاسکال است.
کلام آخر
با توجه به مطالب ذکر شده در مقاله فوق می توان نتیجه گرفت که میلگرد آجدار دارای انواع مختلفی می باشد که سبب کاربرد های گسترده آن در صنعت و ساختمان سازی شده است. اکنون با مطالعه بخش میلگرد آجدار چیست ، و آشنایی شما با این محصو و استاندارد های تولید آن، می توانید در خرید این محصول هوشمندانه تر تصمیم بگیرید و محصول مورد نظر خود را در بالاترین کیفیت، متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید.
برای خرید می توانید به معتبر ترین مراکز فروش آهن آلات، یعنی سایت آهن ۱۱۸ مراجعه کرده و پس از استعلام قیمت محصول مورد نظر خود از پروفیل ، تیرآهن ، ورق گالوانیزه و لوله گرفته تا انواع محصولات مفتولی مانند مفتول گالوانیزه ار از این سایت معتبر خردیاری نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره ۵۴۴۷۳_۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.