کاربرد تیرآهن و مزایا و معایب استفاده از آن

مزایای تیرآهن

همانطور که گفتیم آهن یکی از فلز های پرمصرف می باشد که بیشتر محصولات ساختمانی از آن تولید شده اند. که هر کدام کاربرد های متفاوتی در صنعت ساختمان سازی دارند. تیرآهن نیز یکی از این محصولات می باشد که در معماری و مهندسی برای طراحی سازه ها استفاده می شود. از محصولات مهم و کلیدی در ساختمان سازی می توان تیرآهن را نام برد. برای آشنایی بیشتر با تیرآهن و معایب و مزایای آن در این مقاله همراه ما باشید تا در خصوص کاربرد های تیرآهن و اینکه چه معایب و مزایایی دارد اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آشنایی با تیرآهن

تیرآهن نیز همانند میلگرد مهم‌ترین و پرکاربردترین پروفیل ساختمانی دانست. این پروفیل از نظر ظاهری دارای سطح مقطعی به شکل حروف I و  H است و وظیفه آن تحمل تنش های حاصل از نیروی برشی و لنگر خمشی است.

تیرآهن های انواع مختلفی دارند به نام تیرآهن لانه زنبوری H ، IPE  و   می باشد که هرکدام کاربرد های مختص به خود را دارند. که در دامه کارابرد های کلی تیراهن را برای شما شرح خواهیم داد تا بیشتر با ان محصول آشنا شوید.

کاربرد تیرآهن

با توجه به معرفی تیرآهن، متوجه شدیم از نیازهای اساسی ساختمان برای مقاومت و اسکلت بندی وجود تیرآهن است که استفاده از آن در ساختمان سازی بیشترین کاربرد را دارد. همچنین اکثر کارخانه‌ها و پروژه‌های صنعتی از تیر آهن استفاده می‌کنند. ایران به عنوان یکی از کشورهایی است که در آن تیرآهن به عنوان یک کالای پر مصرف است و استفاده آن با آمار بالایی همراه است. از این محصول برای خرپا و بیم هایی که در سقف کار می شود ، پایه و زیر ساخت های پل ها و… نیز استفاده می کنند.

در اصل تیرآهن به عنوان عضوی برای نگهداری بارهای مختلف وارده در طول سازه اطلاق می گردد. اگر تیرآهن به شکل افقی به کار گرفته شود، به آن تیر و به حالت عمودی آن ستون گفته می شود.

 

مزایای تیرآهن

مزایای این نوع محصول آهنی درحقیقیت همان تیرآهن را با توجه به کاربرد گسترده و استفاده فراوانی که دارد، در ادامه برای شما شرح خواهیم داد.

همانطور که ذکر کردیم کاربرد این نوع پروفیل در ساختمان سازی بسیار گسترده می باشد، چرا که ساخت آن به طور سفارشی می باشد و شما می توانید در اندازه های مورد نیاز خود، این محصول را سفارش دهید. تولید این پروفیل در هر اندازه ای که ساختمان سازان بخواهند انجام می شود و بسیاری از ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند به همین دلیل در ابتدا از این پروفیل استفاده می کنند.

تیرآهن نصب بسیار آسانی دارد که یکی از مزایای کاربردی آن به شمار می رود و با استفاده از افراد متخصص سرعت نصب و اجرای آن بسیار بالا می باشد. توصیه می شود حتما در نصب و اجرای آن از افراد با تجربه و متخصص در این زمینه کمک بگیرید زیرا که آن ها با تجربه نصب تیرآهن های مختلف می توانند این کار بدون نقص و بدون هر مشکلی انجام دهند.

یکی از مهم ترین و بهترین مزایای تیرآهن، ساخت این پروفیل می باشد، به صورت سفارشی انجام می شود و تولید آن در کارخانه می باشد. منظور این است که اگر می خواهید از این محصول در ساخت بنای خود استفاده کنید می توانید آن را بدون اینکه سفارش هیدی آن را تهیه نمایید. البته ناگفته نماند که برای ساخت ساختمان های خاص و ویژه که پروژه ای سنگین می باشند باید سفارش خود را ثبت کنند. گرچه ساخت این نوع پروفیل ها برای کارخانه ها آسان می باشد و می توانند در مدت زمان کم این محصول را تولید نمایند.

برخی افراد گمان می کنند که چندین تیرآهن را نمی توان به یکدیگر متصل نمود، اما این باوری اشتباه در خصوص این نوع پروفیل می باشد. و می توان گفت که این قطعات را می توان به راحتی به یکدیگر متصل کرد خصوصا در ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند.

معایب تیرآهن

  1. ضعف در دمای زیاد

هنگام مواجه شدن ساختمان های فولادی با افزایش دما، ممکن است این ساختمان ها مقاومت زیادی از خود نشان ندهند. این افزایش دما در حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ درجه سانتی گراد می باشد که اگر دمای ساختماندر این بازه باشد تعادل آن به طور جدی به خطر می افتد. بنابراین در ساختمان هایی که در در مناطق سردسیر می باشند پوششی برای اسکلت های فلزی آن در نظر می گیرند.

  1. خوردگیو فساد فلز در مقابل عوامل خارجی

از دیگر معایب تیرآهن در هنگام استفاده از آن خوردگی این محصول به وسیله عوامل خارجی می باشد. کم شدن ابعاد آن بعد از مدتی به همین دلیل می باشد. در مناطقی که رطوبت بالایی دارد باید برای اسکلت ساختمان پوشش هایی را تهیه نماید تا از این طریق تیرآهن های ساختمان در برابر خوردگی و رطوبت در امان باشند.

  1. تمایل قطعات فشاری به کمانش

با توجه به اینکه قطعات فلزی زیاد و ابعاد مصرفی معمولا کوچک است، تمایل به کمانش در این قطعات یکی از معایب تیرآهن محسوب می شود.

  1. جوش نامناسب

معمولا بهترین روش برای اتصال قطعاتی مانند تیرآهن در کشور های مختل استفاده از پیچ و مهره می باشد که یکی از اقتصادی ترین و فنی ترین روش اتصال می باشد. اما در ایران اتصال تیرآهن با روش جوشکاری انجام می شود، که یکی از بزرگترین معایب آن به شمار می رود. و به علت عدم اطلاعات و مهارت کافی، استفاده کردن از ماشین آلات قدیمی و گران بودن هزنیه آزمایش جوش مقاومت ساختمان را کاهش می دهند.

 

کاربرد تیرآهن

کلام اخر

با کسب اطلاعات در خصوص یکی از مهم ترین ارکان صنعت ساختمان سازی یعنی تیرآهن می توانید در مقاوم سازی سازه خود بکوشید. علاوه بر تیرآهن المان های دیگری مانند میلگرد و پروفیل نیز در مقاومت و مستحکم ساختن ساختمان نقش های اساسی دارند که در مقالات بعدی در خصوص آن ها نیز با شما صحبت می کنیم.

برای خرید این محصولات می توانید به سایت آهن ۱۱۸ مراجعه نموده و با مشاهده قیمت ها محصول مورد نظر خود را در سایز و اندازه مورد نیاز خود تهیه نمایید. همچنین می توانید با شماره ۵۴۴۷۳_۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
admin
ارسال دیدگاه